Dierenportret

- een tekening met betekenis -


Jouw liefste beest getekend, omdat hij zoveel voor je betekent. 


Getekend portret van een hond in blauw en paarse kleuren. Er valt een straal zonlicht op het papier.

Tekeningen met betekenis

Op zoek naar een dierenportret? Maar niet eentje waarbij je hond braaf zit en verder niets doet? Ben jij op zoek naar een tekening met betekenis? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Graag creëer ik voor jou een tekening waar een verhaal achter zit. Een verhaal dat heel bijzonder is voor jou. Tekeningen waarin iets gebeurt, waarin het karakter van jouw lieve beest te herkennen is. Dat zijn de momenten en waardevolle herinneringen die ik het liefste vastleg.


Daarom maak ik tekeningen met betekenis.

aandacht en tijd

Dat jij het jezelf of een ander gunt om een portret te laten tekenen van jouw lievelingsdier, betekent dat jij het belangrijk vindt. Je hebt er aandacht voor. En aandacht en tijd is het mooiste dat je kunt geven, aan jezelf of aan een ander.

Deze aandacht en tijd steek ik in jouw dierenportret, zodat de karakteristieke eigenschappen van het dier goed te zien zijn. Denk aan een hond die een speeltje vangt, een kat die ergens op zit dat niet mag of een geit die een gekke sprong maakt. Mijn liefde voor dieren gaat uit naar huisdieren en boerderijdieren.

tarief


klein

A5 (14,8 x 21 cm)
Origineel dierenportret
Kleurportret op witte achtergrond
Hoogwaardig tekenpapier

medium

A4 (21 x 29,7 cm)
Origineel dierenportret
Kleurportret op witte achtergrond
Hoogwaardig tekenpapier

groot

A3 (29,7 x 42 cm)
Origineel dierenportret
Kleurportret op witte achtergrond
Hoogwaardig tekenpapier

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten á €6,95.
Een extra dier in dezelfde tekening kan voor +30% van de prijs.


Materiaal

Potloden
Voor mijn tekeningen gebruik ik professioneel tekenmateriaal. Mijn favoriete materialen zijn de kleurpotloden van Derwent: Coloursoft en Lightfast. Het zijn, zoals de naam al zegt, zachte potloden, welke je ook in lagen over elkaar kunt gebruiken. In het tekenen hou ik ervan om een schetsachtige toets aan te houden. Dit werkt perfect met deze zachte potloden, omdat ze heel makkelijk over het papier vloeien. Daarentegen zijn de punten ook zeer scherp te slijpen en kan ik goed details tekenen. De kleuren zijn rijk en levendig omdat de potloden een hoog pigmentgehalte bevatten. Voor enkel zwart witte tekeningen gebruik ik Conté à Paris Pierre Noire potloden. Dit zijn ook uitermate zachte potloden met een mat zwarte finish.

Papier
Als ondergrond voor de dierenportretten gebruik ik wit houtvrij tekenpapier van 120 gram. Dit is een papiersoort waar een lichte structuur in te zien is.

referentiefoto

De tekening wordt gemaakt op basis van een referentiefoto. Om jouw dier wat beter te leren kennen mag je mij meerdere foto's en filmpjes doorsturen via de e-mail. We bespreken dan gezamenlijk welke foto de leidende referentiefoto wordt voor de tekening. Wanneer mogelijk ontvang ik deze graag van jou via e-mail in de hoogst mogelijke resolutie. Des te scherper de foto, des te scherper ik kan tekenen. Maar wees niet bang, foto's gemaakt met een smartphone in goed licht voldoen vaak ook al. 

Feedback moment

Op basis van jouw referentiefoto maak ik een opzet voor de uiteindelijke tekening. Hiervan ontvang jij een beeld ter goedkeuring en kun jij feedback geven. Wanneer deze opzet is goedgekeurd, werk ik de tekening verder uit en is de tekening af.

Aflevering

De tekening is af! Je kunt ervoor kiezen om de tekening in mijn atelier in Vlaardingen op te halen, of ik kan hem naar je versturen. Afhankelijk van de grootte van het werk betaal je daar de bijpassende verzendkosten voor.

Even voorstellen

Ik ben Annemieke Rodenburg, tekenaar en ontwerper. Ik vind het prachtig om om me heen te kijken en dingen écht te zien. Zo blij word ik van de wereld om me heen. Overal kan ik iets moois in vinden, met name in de natuur. Het is mijn missie om die mooie wereld ook aan jou te laten zien door middel van mijn tekeningen.

Plezier maakt het leven
Ik geloof dat wanneer je doet waar je plezier in hebt, de wereld een heel stukje mooier is. En tekenen is hetgeen waar ik heel veel plezier uit haal. Wanneer er iets ontstaat onder mijn eigen handen ben ik het meest in mijn element.

Laten we samen de mooie wereld laten zien.Deel deze pagina