Tekenen tussen de koeien

- voor degene die met plezier wil tekenen -

Aan de rand van de stad in het landschap van Midden-Delfland staat een koeienboerderij. Ik ben hier opgegroeid en weet als geen ander hoe het is om tussen de koeien te zijn. Prachtige beesten met mooie vormen die zich goed lenen voor een tekening. Ga je ook mee op een actieve dag in de buitenlucht?

 

Ik nodig je uit in het weiland voor de workshop Tekenen tussen de Koeien. Tijdens deze workshop wordt je creativiteit aangewakkerd door tussen een kudde koeien te tekenen. Leer beter waar te nemen en (her)ontdek je plezier in tekenen!


Data
Zondag 12 mei (Moederdag)
Woensdag 15 mei
Woensdag 22 mei
Woensdag 29 mei
Woensdag 5 juni
Zondag 9 juni
Zondag 16 juni (Vaderdag)

9:30 - 13:00 uur

Mocht er een workshop verplaatst moeten worden vanwege het weer, verschuiven de deelnemers naar een van de andere data. Houd er rekening mee dat je twee data beschikbaar bent.


Wat gaan we doen?

De workshop start op boerderij Hoeve Vrijlust, een melkveehouderij met ongeveer 50 koeien. Neem plaats op een strobaal en luister naar het verhaal van de boer. Hierna bespreken we hoe koeien eruit zien, wat creativiteit is en welke tekenmaterialen we gebruiken. We gaan aan de slag met tekenen naar de waarneming.

Naar het weiland!

Na de intro gaan we het weiland in en starten we met tekenen. Je krijgt opdrachten om op te starten en ik geef aanwijzingen hoe je het beste verder kunt. We hebben het over contouren, vormen en lijnen. Tussen de opdrachten door bespreken we wat er gemaakt is. En uiteraard krijg je wat lekkers te proeven.

Kijk, leer en geniet.

Het belooft een spannende dag te worden, waarbij je jouw opgedane kennis direct toe kunt passen. Je leert anders te kijken en durft die ene lijn ook écht te tekenen. Na de workshop neem je een goed gevuld schetsboek, een flinke dosis inspiratie en een bijzonder leuke ervaring tussen de koeien mee naar huis. 


Ik? Koeien tekenen?                   Ja, jij!

Ontmoet de koe. Die heb je nog nooit van zo dichtbij gezien!

Ontdek dat je (weer) durft. Schuif die twijfels opzij en teken, teken, teken!

Zet je handen en ogen aan het werk en spontaan laat je brein je even met rust!

Maak kennis met andere creatievelingen. Niets zo inspirerend om verhalen te delen met anderen zoals jij.

Last but not least: teken met plezier! Dat is het mooiste wat er is.

"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen."

"Doen! Je gaat een heerlijke ochtend tegemoet. Het is een feest om tussen de vriendelijke koeien in het veld te staan tekenen en met Annemieke's praktische tips en aanmoediging te leren hoe je ze kunt vastleggen. Je gaat naar huis met een schetsboek vol tekeningen. waar je blij van wordt en een grote lach op je gezicht." - Koosje Koene

"Dankjewel voor deze bijzondere ervaring! Ik vond het mooi, leuk en leerzaam. De docent was zeer motiverend en liet beginners zeker merken dat het een en ander mogelijk is. Ik heb geleerd te kijken en te durven."


"Erg leuk, vooral dus de combinatie natuur/buiten en ingespannen bezig zijn. Ik heb mij ingeschreven om weer even te oefenen met schetsen. En de locatie (in de achtertuin van Midden-Delfland) sprak me aan."

"Ik vond de workshop erg leuk en leerzaam, ik vind tekenen leuk, maar ik kwam er niet aan toe. Ik weet nu beter hoe te beginnen met tekenen en meer geleerd over het tekenen van schaduwen."

"Een hele leuke workshop, vooral dat je zo dichtbij mocht komen. Ik heb me ingeschreven omdat ik het heel leuk vind om dieren 'live' te tekenen en schilderen. Ik heb dan ook geleerd beter te leren kijken en observeren." 

"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen. Ik kreeg veel goede adviezen. Ik vind het heel leuk dat de boerderij zich open heeft gesteld voor deze workshop en ik heb genoten van de koeien!"

Belangrijke informatie

 

Voor wie:            Beginners tot gevorderden vanaf 16 jaar. 

Koeienfans.

Degene die wilt ontdekken.

Degene die eens op een andere locatie naar de waarneming wil tekenen.

Degene die zichzelf een leuke, leerzame en actieve dag gunt.

Degene die veel interessante en persoonlijke tekeningen wilt maken.

Waar:                  In het weiland bij boerderij Hoeve Vrijlust. Woudweg 24a, 3123 KB, Schiedam.

Wanneer:           Zie de data bovenaan de pagina. 9:30 - 13:00 uur.

Kosten:                100,- p.p. per keer inclusief inspirerende opdrachten, gebruik van materiaal, koffie, thee en lekkers.

Goed om
te weten:
            Trek kleren aan die vies mogen worden! We gaan namelijk écht het weiland in, en ja, daar ligt koeienpoep. :-)

                             Bij slecht weer wordt de workshop één week verplaatst naar de back-updatum. We lopen in het weiland rond en
                             naar de stal heen en weer, helaas is deze workshop daarom minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Zelf meenemen: Camping/opklap stoeltje of krukje, of een kleedje om op te zitten.

Cadeautje

Stel je hebt een lieve zus, die altijd wel van schilderen en creativiteit houdt en graag buiten is. Haar wil je wel een bijzonder cadeau geven. Liever iets dat ze kan ervaren en waar ze plezier in kan hebben.

Hoe zou zij het vinden als je haar een workshop Tekenen tussen de koeien cadeau geeft?

Natuurlijk geldt dit voor ieder lief persoon die jij graag iets tofs wil geven 😘

Dit leuke handgemaakte setje koop je in mijn shop.

De prijs is hetzelfde als de workshop: 99 euro

Heb je nog vragen? Stuur me een berichtje, dan help ik je verder.