Over mij

Wie ben ik?

Ik ben mooie plaatjes maker en professioneel verwonderaar. Dit doe ik het liefste buiten, in de rust van de natuur, waar ik al tekenend de wereld om me heen vastleg. Ik ben net zo eerlijk en oprecht als de natuur en ik laat me niet verleiden door 'het perfecte plaatje' of 'hoe het moet'. Ik doe het het liefste niet zoals het moet. Ik ben ervan overtuigd dat je schoonheid in alles kunt zien, wanneer je met aandacht kijkt. Dit laat ik anderen ervaren door middel van mijn illustraties en tekenworkshops.

Mijn naam is Annemieke Rodenburg en ik ben opgegroeid op een koeienboerderij. De geur van koeienmest is voor mij de geur van thuiskomen. Dit, samen met het uitzicht op de boomgaard, tuin en weilanden, heeft mij zodanig gevormd dat ik hier wel iets mee móest doen in mijn werk. Ik kon er gewoonweg niet aan ontkomen. De natuur is zo echt en eerlijk: als je door de bagger loopt, word je vies; als de zon in je gezicht schijnt, word je warm. De natuur houdt je niet voor de gek. Daarom breng ik in mijn werk mijn liefde voor creëren samen met mijn liefde voor dier en natuur.
 

Creatie

Iets bedenken, iets maken, iets laten groeien onder je eigen handen, vind ik het mooiste wat er is. Een creatieve oplossing voor een probleem vinden, is waar ik blij van word. Het liefste werk ik met traditionele technieken en gebruik ik als het nodig is, digitale technieken om die samen te brengen tot een geheel. Potlood, pen, krijt, ecoline, aquarel en acryl samen in één beeld. Het tekenen van dier en natuur is mijn grootste kracht.

 

Ik creëer voor jou:

 • Dierenportretten

  Jouw liefste beest getekend, omdat hij zoveel voor je betekent. Graag creëer ik voor jou een tekening waar een verhaal achter zit. Een verhaal dat heel bijzonder is voor jou. Tekeningen waarin iets gebeurt, waarin het karakter van jouw lieve beest te herkennen is. Dat zijn de momenten en waardevolle herinneringen die ik het liefste vastleg.

 • Unieke illustraties
  Met een volledig gepersonaliseerde illustratie voor aan jouw muur help ik je graag jouw connectie met dier en/of natuur te versterken! Denk aan die ene plek in de natuur waar jij altijd tot rust komt, of het dier dat jou telkens weer inspireert.
 • Originele geboortekaartjes
  Met veel liefde maak ik een authentiek papercut art geboortekaartje met een uniek beeld of verhaal dat precies past bij jullie gezin. Ik schilder vormen met ecoline, knip deze uit en creëer een prachtige compositie.
 • Illustraties in opdracht
  Mijn werk past heel goed bij bedrijven met een groene uitstraling. Wat dacht je van:
  - Geïllustreerde dieren in een magazine
  - Planten als versiering op een menukaart
  - Packaging design: geïllustreerde etiketten, dozen, flesjes.
  - Logo's met een dier of plant
  - Schetsboekstijl portretten van een team op een website.
  - Koeien voor magazines, online media, kranten etc.
  - Flyers en posters met natuurlijke onderwerpen
Vrouw met hoedje, zit in weiland, tekent in schetsboek met op de achtergrond koeien.

Foto door Evelien Buynsters

Bekijk mijn portfolio hier.

Heb je een vraag of een leuk idee voor een samenwerking? Wil jij dat ik jouw toffe idee uitwerk? Laat het me weten:


Werkplek

Mijn fantastische atelier bevindt zich in het historische pand van OOAK in Vlaardingen, slecht vijf minuten bij mijn huis vandaan. Het pand was een oude haringdrogerij - dat kun je gelukkig niet meer ruiken, maar wel zien. De vloeren en balken zijn nog precies zoals vroeger en alle ateliers worden met de hand in elkaar getimmerd en geschroefd door de huisbaas zelf. Ik bevind mij tussen allerlei andere creatieve ondernemers, wat een superfijne omgeving is om in te werken. Wij organiseren eens in de zoveel tijd een borrel en er zijn plannen om samen workshops te gaan volgen.


Lisette Krul, directrice Kunstuitleen Voorburg
sbkvoorburg.nl

"Annemieke kan goed uit de voeten met de enkele handvatten. Ze is inventief, creatief en komt altijd met leuke ideeën. Ze stelt de juiste vragen, heeft een enorm goed gevoel voor vorm en weet daardoor feilloos de gewenste sfeer neer te zetten."