Een écht origineel geboortekaartje


Op een bijzondere manier jouw kleintje in de wereld verwelkomen, doe je met een authentiek en handgemaakt geboortekaartje.


"Geen doorsnee geboortekaartje die je dagelijks voorbij ziet komen, maar een kaartje om trots op te zijn!"
Jessica Leich - Rodenburg en Gertjan Rodenburg

Een origineel geboortekaartje zonder zorgen

Stel je voor dat je jouw kindje kunt verwelkomen in de familie – in de wereld – met een geboortekaartje waarin een uniek beeld of verhaal is verwerkt dat perfect past bij jullie gezin. Iets dat in één oogopslag precies zegt waar je op dat moment de woorden niet voor kunt vinden. Hoe heerlijk zou het zijn als je alles hiervoor kunt overlaten aan een ontwerper die aan een half woord genoeg heeft? Ik zou heel graag die ontwerper voor jou willen zijn.

 

Hoe zorg ik ervoor dat een geboortekaartje dan écht origineel is?

Op Svens geboortekaartje, zoals je hiernaast kunt zien, straalt een extra grote ster, want deze heeft een speciale betekenis voor de ouders van Sven.

Op het geboortekaartje van Jesse zijn wolkjes verwerkt die ook op het behang van zijn babykamer staan. De vogeltjes van de familie zijn ook in het kaartje terug te vinden.

Ik denk graag met jullie mee over wat belangrijk is om het geboortekaartje voor jullie kleintje die extra symbolische waarde mee te geven.


Hoe werkt het?

  • Aanvraag: Wanneer jij een aanvraag doet voor een authentiek handgemaakt geboortekaartje, stuur ik je een mailtje met wat vragen waar je alvast over na kunt denken. Vervolgens bespreken we in een telefoon- of Skype-gesprek onder andere wat het kaartje moet uitstralen, welke elementen niet mogen missen en hoe je het wilt laten drukken (uiteraard kan ik je hierin adviseren).
  • Offerte: Je ontvangt van mij de persoonlijke offerte voor het geboortekaartje van jouw kindje.
  • Schetsfase: Na jouw akkoord start ik met de schetsfase. Tijdens deze fase krijg je de kans om feedback te geven.
  • Uitwerkfase: In de uitwerkfase pas ik al jouw feedback toe en kun je de eventuele laatste opmerkingen en aanpassingen doorgeven tot het kaartje helemaal is zoals jij dat graag wilt.
  • Geboorte: Jouw kleintje heeft eindelijk zijn of haar oogjes op deze prachtige wereld mogen richten. Zodra jullie er klaar voor zijn, geven jullie de laatste gegevens door en dan stuur ik de kaart naar de drukker die vervolgens de geboortekaartjes bij jullie thuisbezorgd.

 

Wat is de levertijd?

Aangezien dit proces een handgemaakt kaartje betreft, moet er tijd zijn om ideeën te laten sudderen. Dat betekent dat de doorlooptijd ongeveer 4 weken is. Heb je nu een geboortekaartje nodig? Je kunt altijd contact met me opnemen om te kijken of er wat valt te schuiven in mijn agenda."(...) Toen wij het kaartje voor het eerst in handen hadden, voelde het als een prachtig kunstwerkje."
Landa Penders en Erwin Dom


Wat kost het?

Je kunt een authentiek en handgemaakt geboortekaartje krijgen vanaf 550 euro incl. btw voor een dubbele kaart en vanaf 350 euro incl. btw voor een enkele kaart. Deze prijs is exclusief de kosten voor het drukwerk en de enveloppen. Om een helder overzicht te geven van de complete kosten voor jullie geboortekaartje, ontvang je altijd een passende offerte. Hierin vind je de prijs voor de ontwerpkosten, drukwerkkosten, bijpassende enveloppen, verzendkosten en eventuele extra’s zoals bijpassende sluitstickers of adresetiketten.

Hieronder volgt een indicatie van drukwerkkosten.
Alle kaartjes zijn 13 x 13 cm in deze indicatie.

50 kaartjes, gevouwen, biotop papier: 50 euro
100 kaartjes, gevouwen, biotop papier: 70 euro

50 kaartjes, ongevouwen,  biotop papier: 30 euro
100 kaartjes, ongevouwen, biotop papier: 35 euro

50 kaartjes, gevouwen, tintero gesso: 65 euro
100 kaartjes, gevouwen, tintero gesso: 100 euro

50 kaartjes, ongevouwen, tintero gesso:  37,50 euro
100 kaartjes, ongevouwen, tintero gesso:  50 euro
TESTIMONIAL


Jessica Rodenburg - Leigh en Gertjan Rodenburg

"Voor onze eerste twee kinderen heeft Annemieke ook de geboortekaartjes ontworpen. Wij wilden graag een origineel kaartje en kregen hier veel leuke reacties op. Het geboortekaartje voor ons derde (en laatste) kindje wilden wij natuurlijk ook weer door Annemieke laten maken. Het is een heel symbolisch kaartje geworden dat voor ons een bijzondere betekenis heeft. 

Wat ik fijn vind bij Annemieke is dat ze aan een half woord genoeg heeft. Ik had zelf het idee van de drie boompjes en de ster, en daarbij ongeveer een sfeer opgegeven die ik mooi vond. Vervolgens geeft Annemieke daar haar eigen draai aan en verwerkt de gevraagde symboliek precies zoals wij dat in gedachten hadden. Ook als er iets minder goed bevalt, dan pakt zij dit goed op. Ze houdt je tijdens het proces goed op de hoogte, zodat we zeker weten op één lijn blijven. Wij zijn erg blij met het eindresultaat dat naast de genoemde symboliek ook echt een plaatje is geworden met net een beetje dat kunstzinnige randje. Geen doorsnee geboortekaartje die je dagelijks voorbij ziet komen, maar een kaartje om trots op te zijn!"


Landa Penders en Erwin Dom

"Geboortekaartjes kun je overal vandaan plukken, maar het leek ons leuk iets bijzonders en persoonlijks te laten maken. Annemieke vroeg wat voor elementen en kleuren wij leuk vonden en heeft toen schetsen gemaakt. Zo staan onze vogeltjes (lovebirds) aan de binnenkant, diertjes die in het leven van de kleine vast een grote rol gaan spelen. Annemieke stuurt steeds haar voortgang op, zodat ze gemakkelijk aanpassingen kan doen naar wens. Ze is gelukkig flexibel, want wij wilden de naam van de kleine nog niet verklappen. Toen wij het kaartje voor het eerst in handen hadden, voelde het als een prachtig kunstwerkje. Ik kon niet wachten om hem te versturen en nog steeds staat het kaartje in onze woonkamer te pronken."Even voorstellen

Ik ben Annemieke Rodenburg, tekenaar en ontwerper. Iets bedenken, iets maken, iets laten groeien onder je eigen handen, dat vind ik het mooiste dat er is. Het liefste werk ik met traditionele technieken en gebruik als het nodig is digitale technieken om die samen te brengen tot een geheel. Denk hierbij aan tekeningen waarbij je een mix van materialen ziet. Potlood, pen, krijt, ecoline, aquarel en acryl samen in één beeld. Hierbij is het tekenen van dier en natuur mijn kracht.