Dierenportret Balou

Balou, de hond van Isabeau, is een lieve rustige en oude hond, die af en toe haar gekke vijf minuten heeft. Het knuffelbeest die houdt van slapen en zelfs vissen probeert te redden die naast het aquarium liggen tijdens het schoonmaken. In de tekening die ik mocht maken van Balou heeft ze net haar momentje, en doet ze even lekker gek. Vastgelegd in een moment van betekenis.

Illustratie in kleur, voornamelijk blauw en paars, van een hond, een Rottweiler. Getekend met potlood. Op de voorgrond enkele planten out of focus.

"Ik heb nu een portret van mijn lieve dibbes

die ik voor altijd zal koesteren."

Bijzonder cadeau

Isabeau wilde graag een bijzonder cadeau voor haar moeders verjaardag. Ze zag mijn schildering van een koe op een bus en was enthousiast.

Het vraag-het-hemd-van-je-lijf-uurtje

Vervolgens hadden wij een gesprek waarin ik haar het hemd van het lijf vroeg. Vertel eens over je hond, waarom is het zo'n leuk beest? Hoe zou je Balou omschrijven? Heb je een leuke anekdote over Balou? Waar wordt jij blij van? Waar wordt je moeder blij van? Waar wordt Balou blij van?

 

Hier kwamen een aantal antwoorden uit:
"Balou is een oude demente deur, maar een ontzettend lief en rustig beest. Maar af en toe heeft ze haar gekke vijf minuten!"
"Ik word blij van: dieren, kleine geluksmomentjes, zien hoe planten en bomen groeien, mijn hond die op z'n rug lig te slapen."

 

En deze informatie gebruik ik in de schetsen en tekening om echt Balou te vinden. Om de liefde echt te kunnen voelen.

Ingelijste zwart wit tekening van een koe en een pasgeboren kalf


TESTIMONIAL

Isabeau:

"Ik heb gekozen voor Annemieke, omdat haar stijl me erg aansprak. Je ziet dat de tekeningen geschetst zijn, er zit zoveel leven in! Vooral de schetsen van de koeien krijg ik geen genoeg van, die vind ik zo mooi en levendig.

 

Ik had niet echt een specifieke verwachting. Wel hoopte ik dat Annemieke het wezen van Balou tot uitdrukking kon brengen in de tekening, en dat is haar gelukt!

 

De aanpak en het proces verliepen naar omstandigheden goed. Vanwege de Corona maatregelen kon Annemieke niet langskomen, dus moest ze het doen met foto’s, filmpjes en verhalen om Balou beter te leren kennen. We hebben veel overlegd en we bleven contact houden tot het portret klaar was. En wat is deze mooi geworden.

 

Ik zie Balou. Een lieve, rustige oude dibbes die ondanks haar hoge leeftijd nog vol energie zit. Ze straalt zo veel liefde uit op deze tekening. Het is ook zo gedetailleerd en de kleuren zijn zo mooi. Ik ben hier ontzettend blij mee. 

 

Waar ik het meest dankbaar voor ben, is dat ik een portret van mijn lieve dibbes heb die ik voor altijd zal koesteren.''