Dierenportret

- een tekening met betekenis -


Jouw liefste beest getekend, omdat hij zoveel voor je betekent. 


Getekend portret van een hond in blauw en paarse kleuren. Er valt een straal zonlicht op het papier.

"Mijn lieve maatje vertaald in een kunstwerk"

Tekeningen met betekenis

Op zoek naar een dierenportret? Eentje waar jouw beest levendig en heerlijk herkenbaar in zijn of haar element te zien is? Ben jij op zoek naar een tekening met betekenis? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Graag creëer ik voor jou een tekening waar een verhaal achter zit. Een verhaal dat heel bijzonder is voor jou. Tekeningen waarin iets gebeurt, waarin het karakter van jouw lieve beest te herkennen is. Dat zijn de momenten en waardevolle herinneringen die ik het liefste vastleg.


Daarom maak ik tekeningen met betekenis.

aandacht en tijd

Dat jij het jezelf of een ander gunt om een portret te laten tekenen van jouw lievelingsdier, betekent dat jij het belangrijk vindt. Je hebt er aandacht voor. En aandacht en tijd is het mooiste dat je kunt geven, aan jezelf of aan een ander.

Deze aandacht en tijd steek ik in jouw dierenportret, zodat de karakteristieke eigenschappen van het dier goed te zien zijn. Denk aan een hond die een speeltje vangt, een kat die ergens op zit dat niet mag of een geit die een gekke sprong maakt. Mijn liefde voor dieren gaat uit naar huisdieren en boerderijdieren.

tarief


klein

Vrouw houdt tekening van een kat vast op A5 formaat.
A5 (14,8 x 21 cm)
Origineel dierenportret
Kleurportret op rustige achtergrond
Hoogwaardig tekenpapier

medium

Vrouw houdt tekening van een hond vast op A4 formaat.
A4 (21 x 29,7 cm)
Origineel dierenportret
Kleurportret op rustige achtergrond
Hoogwaardig tekenpapier

groot

Vrouw houdt tekening van een hond vast op A3 formaat.
A3 (29,7 x 42 cm)
Origineel dierenportret
Kleurportret op rustige achtergrond
Hoogwaardig tekenpapier

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten á €6,95.
Een extra dier in dezelfde tekening kan voor +30% van de prijs.


inlijsten

Basic lijst, standaard glas, eiken ongelakt met passe-partout.
Basic lijst, standaard glas, eiken ongelakt met passe-partout.

Je kunt het werk ook ingelijst bestellen. Dit is een precies werkje, het glas moet aan beide kanten helemaal schoon zijn en vrij van kleine stofjes. Het inlijsten doe ik graag voor je. Hiermee maak je het werk echt helemaal af. Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken wat betreft het kiezen van een lijst.

1. Kleur van de lijst:

  • Bruin/hout: Eiken ongelakt
  • Wit: Wit gewassen populier
  • Zwart: Zwart essen

2. Passe-partout omlijsting

  • Geen passe-partout
  • Wel een passe-partout

3. Glas

  • Standaard glas (helder float geslepen glas 2 mm)
  • Museumglas (AR70)

4. Kwaliteit lijst

  • Basic lijst
  • Barth zeer hoge kwaliteit lijst

Meer informatie:

Standaard glas is glas zoals je het kent, het beeld ziet er precies hetzelfde uit voor als achter het glas. Standaard glas reflecteert licht, maar filtert geen UV-licht.


Museumglas is speciaal glas die je echt niet ziet, tenzij je direct via het glas in een lamp kijkt. Museumglas beschermt het werk tegen UV-licht. Daarom heet het ook 'museum' glas, musea gebruiken hoge kwaliteit glas om de kunstwerken zo goed en zo lang mogelijk te beschermen.
Directe blootstelling aan UV-licht zal na verloop van tijd de tekening beschadigen. Denk maar eens aan een plantenpotje dat heel lang in het raamkozijn heeft gestaan waar de zon op schijnt. Als het potje niet is verplaatst zie je een afdruk eronder, omdat de zon daar niet heeft geschenen.

De kwaliteit van museumglas is vele malen beter dan standaard glas, maar dat is daarmee ook de duurste optie. Standaard glas is zeker ook goed, want het beschermt de tekening ook tegen stof en vuil. Aan jou de keus!

Prijzen inlijsten

  A5 A4 A3
Basic lijst, standaard glas, geen passe-partout 24,95 25,95 26,95
Basic lijst, standaard glas, met passe-partout 34,95 44,95 65,99
       
Barth lijst, standaard glas, geen passe-partout 56,95 66,95 76,95
Barth lijst, standaard glas, met passe-partout 70,00 74,95 84,95
       
Barth lijst, museum glas, geen passe-partout 64,95 74,95 89,95
Barth lijst, museum glas, met passe-partout 85,95 99,95 124,97

Verschil in kleur geeft geen verschil in prijs. Prijswijzigingen zijn voorbehouden.


TESTIMONIAL

Rebecca:

"Allereerst wil ik zeggen dat ik super blij ben met het eindresultaat van het kunstwerk. Echt een super mooi cadeau voor mezelf.

 

Ik heb gekozen voor Annemieke, omdat ik een rauwe stijl wilde, waarbij je ziet dat het geschetst is. Dat het kunst is en geen foto. Van tevoren had ik eigenlijk niet echt een specifieke verwachting. Ik had er alle vertrouwen in dat het super gaaf zou worden en dat is het geworden.

 

De aanpak en het proces zijn fijn verlopen. Vooraf zijn er genoeg vragen gesteld en is er een beeld geschetst hoe ik het voor ogen had. Annemieke snapte precies wat ik bedoelde. Tussendoor hadden we momenten waarop we het proces bespraken. 

 

Het meest blij ben ik met de uitstraling van de tekening. Je voelt de energie van Kyra. Haar lollige, uitbundige, vrolijke uitstraling. Het speelse van mijn hond. Het meest dankbaar ben ik dat ik voor altijd een super mooi kunstwerk heb van mijn hondje. Dit is iets voor altijd.

 

Mijn lieve maatje vertaald in een kunstwerk!''Materiaal

Potloden
Voor mijn tekeningen gebruik ik professioneel tekenmateriaal. Mijn favoriete materialen zijn de kleurpotloden van Derwent: Coloursoft en Lightfast. Het zijn, zoals de naam al zegt, zachte potloden, welke je ook in lagen over elkaar kunt gebruiken. In het tekenen hou ik ervan om een schetsachtige toets aan te houden. Dit werkt perfect met deze zachte potloden, omdat ze heel makkelijk over het papier vloeien. Daarentegen zijn de punten ook zeer scherp te slijpen en kan ik goed details tekenen. De kleuren zijn rijk en levendig omdat de potloden een hoog pigmentgehalte bevatten. Voor enkel zwart witte tekeningen gebruik ik Conté à Paris Pierre Noire potloden. Dit zijn ook uitermate zachte potloden met een mat zwarte finish.

Papier
Als ondergrond voor de dierenportretten gebruik ik natuurwit 265 gms Bamboo papier van Hahnemuhle. Dit is een stevig papiersoort waar een lichte structuur in te zien is.

referentiefoto

De tekening wordt gemaakt op basis van een referentiefoto. Om jouw dier wat beter te leren kennen mag je mij meerdere foto's en filmpjes doorsturen via de e-mail. We bespreken dan gezamenlijk welke foto de leidende referentiefoto wordt voor de tekening. Wanneer mogelijk ontvang ik deze graag van jou via e-mail in de hoogst mogelijke resolutie. Des te scherper de foto, des te scherper ik kan tekenen. Maar wees niet bang, foto's gemaakt met een smartphone in goed licht voldoen vaak ook al. 


Feedback moment

Op basis van jouw referentiefoto maak ik een opzet voor de uiteindelijke tekening. Hiervan ontvang jij een beeld ter goedkeuring en kun jij feedback geven. Wanneer deze opzet is goedgekeurd, werk ik de tekening verder uit en is de tekening af.

Aflevering

De tekening is af! Je kunt ervoor kiezen om de tekening in mijn atelier in Vlaardingen op te halen, of ik kan hem naar je versturen. Afhankelijk van de grootte van het werk betaal je daar de bijpassende verzendkosten voor.

Even voorstellen

Ik ben Annemieke Rodenburg, tekenaar en ontwerper. Ik vind het prachtig om om me heen te kijken en dingen écht te zien. Zo blij word ik van de wereld om me heen. Overal kan ik iets moois in vinden, met name in de natuur. Het is mijn missie om die mooie wereld ook aan jou te laten zien door middel van mijn tekeningen.

Plezier maakt het leven
Ik geloof dat wanneer je doet waar je plezier in hebt, de wereld een heel stukje mooier is. En tekenen is hetgeen waar ik heel veel plezier uit haal. Wanneer er iets ontstaat onder mijn eigen handen ben ik het meest in mijn element.

Samen laten we de mooie wereld zien.TESTIMONIAL

Isabeau:

"Ik heb gekozen voor Annemieke, omdat haar stijl me erg aansprak. Je ziet dat de tekeningen geschetst zijn, er zit zoveel leven in! Vooral de schetsen van de koeien krijg ik geen genoeg van, die vind ik zo mooi en levendig.

 

Ik had niet echt een specifieke verwachting. Wel hoopte ik dat Annemieke het wezen van Balou tot uitdrukking kon brengen in de tekening, en dat is haar gelukt!

 

De aanpak en het proces verliepen naar omstandigheden goed. Vanwege de Corona maatregelen kon Annemieke niet langskomen, dus moest ze het doen met foto’s, filmpjes en verhalen om Balou beter te leren kennen. We hebben veel overlegd en we bleven contact houden tot het portret klaar was. En wat is deze mooi geworden.

 

Ik zie Balou. Een lieve, rustige oude dibbes die ondanks haar hoge leeftijd nog vol energie zit. Ze straalt zo veel liefde uit op deze tekening. Het is ook zo gedetailleerd en de kleuren zijn zo mooi. Ik ben hier ontzettend blij mee. 

 

Waar ik het meest dankbaar voor ben, is dat ik een portret van mijn lieve dibbes heb die ik voor altijd zal koesteren.''
Deel deze pagina