Dierenportret Kyra

Kyra, de hond van Rebecca, is een ondeugend en lief beest. Het leukste hondje dat er is volgens Rebecca. Echt haar maatje. Zowel Rebecca als Kyra houden heel erg van het strand, ze voelen zich er vrij en kunnen er lekker rauzen.

 

Deze tekening mocht ik van Kyra maken, waar ze als een ontzettend blij beest op het strand aan het spelen is. Precies zoals ze is.

Illustratie in kleur, voornamelijk blauw en paars, van een hond, een Rottweiler. Getekend met potlood. Op de voorgrond enkele planten out of focus.

"Mijn lieve maatje vertaald in een kunstwerk"

Een jonge dame zittend op een stoel, geeft een snoepje aan een rottweiler. Naast de stoel staat een tekening van de hond op een klembord.

Jaren plezier

Rebecca wilde graag een mooie en waardevolle toevoeging voor haar nieuwe huis. Ze zag mijn tekening de koe en het pasgeboren kalf en vertelde dat ze graag zoiets zou willen. Geen home decor, kaarsjes, of andere kleine franjes van een Xenos, Action of Blokker waar je na een tijdje toch weer op uitgekeken bent. Ze wilde iets waar ze jaren plezier zou van hebben. Waarmee ze ook een kleine ondernemer zoals mij mee ondersteunt.

Het vraag-het-hemd-van-je-lijf-uurtje

Vervolgens hadden wij een gesprek waarin ik haar het hemd van het lijf vroeg. Vertel eens over je hond, waarom is het zo'n leuk beest? Hoe zou je Kyra omschrijven? Heb je een leuke anekdote over Kyra? Waar wordt jij blij van? Waar wordt Kyra blij van?

 

Hier kwamen een aantal antwoorden uit:
"Kyrie, een gek, ondeugend, maar wel lief beest. Ze is altijd goor, pakt oude houtjes op en ze is net een kleuter."
"Ik word blij van: honden, natuur, strand, voetjes in de zee, frisse lucht, een briesje voelen, je vrij voelen."

En deze antwoorden had ik nodig om de juiste sfeer in de schetsen en tekening te vinden. Om de ondeugendheid en vrijheid echt te kunnen voelen.

Ingelijste zwart wit tekening van een koe en een pasgeboren kalf


TESTIMONIAL

Rebecca:

"Allereerst wil ik zeggen dat ik super blij ben met het eindresultaat van het kunstwerk. Echt een super mooi cadeau voor mezelf.

 

Ik heb gekozen voor Annemieke, omdat ik een rauwe stijl wilde, waarbij je ziet dat het geschetst is. Dat het kunst is en geen foto. Van tevoren had ik eigenlijk niet echt een specifieke verwachting. Ik had er alle vertrouwen in dat het super gaaf zou worden en dat is het geworden.

 

De aanpak en het proces zijn fijn verlopen. Vooraf zijn er genoeg vragen gesteld en is er een beeld geschetst hoe ik het voor ogen had. Annemieke snapte precies wat ik bedoelde. Tussendoor hadden we momenten waarop we het proces bespraken. 

 

Het meest blij ben ik met de uitstraling van de tekening. Je voelt de energie van Kyra. Haar lollige, uitbundige, vrolijke uitstraling. Het speelse van mijn hond. Het meest dankbaar ben ik dat ik voor altijd een super mooi kunstwerk heb van mijn hondje. Dit is iets voor altijd.

 

Mijn lieve maatje vertaald in een kunstwerk!''