Tekenen tussen de koeien

- voor degene die wilt ontdekken -

Aan de rand van de stad in het landschap van Midden-Delfland staat een koeienboerderij. Ik ben hier opgegroeid en weet als geen ander hoe het is om tussen de koeien te zijn. Prachtige beesten met mooie vormen die zich goed lenen voor een tekening. Ga je mee op een actieve middag in de buitenlucht?

Dit voorjaar nodig ik je uit in het weiland voor de workshop Tekenen tussen de Koeien. Tijdens deze workshop word je creativiteit aangewakkerd door te midden van een kudde koeien te tekenen. Leer beter waar te nemen en (her)ontdek je plezier in tekenen!

Wat gaan we doen?

Je wordt ontvangen op boerderij Hoeve Vrijlust, een melkveehouderij met ca. 50 koeien. Neem plaats op een strobaal en luister naar het verhaal van de boer. Hierna bespreken we hoe koeien eruit zien, wat creativiteit is en welke tekenmaterialen we gaan gebruiken. Wat weet je al en wat nog niet?

Naar het weiland!

Na de intro gaan we het weiland in en starten we het tekenen. Samen met een bekwame gastdocent loop ik bij iedereen langs en geef aanwijzingen hoe je het beste verder kunt. We gaan het hebben over contouren, vormen en lijnen. Tijdens de pauze bespreken we een aantal van de gemaakte schetsen én krijg je wat lekkers te proeven van eigen bodem.

Kijk, leer en geniet.

Het belooft een spannende middag te worden, waarbij je de opgedane kennis nu kunt toepassen. Je leert anders te kijken en durft die lijn neer te zetten. Na de workshop neem je een gevuld schetsboek, een flinke dosis inspiratie en een bijzonder leuke ervaring tussen de koeien mee naar huis. 


Ik? Koeien tekenen?                                                   Ja, jij!

Ontmoet de koe. Die heb je nog nooit van zo dichtbij bekeken!

Ontdek dat je weer durft. Schuif die twijfels opzij en teken, teken, teken!

Word vrienden met je inner critic. Laat ‘m lekker kletsen joh! Jij weet wel raad met ‘m.

Je weet straks wat de beste schetsmaterialen zijn. Deze dag is een goed excuus om ze allemaal uit te proberen!

Maak kennis met andere creatieven. Niets zo inspirerend om verhalen te delen met anderen zoals jij.

Last but not least: teken met plezier! Dat is het mooiste wat er is.

"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen."

Zij gingen je al voor:

"Dankjewel voor deze bijzondere ervaring! Ik vond het mooi, leuk en leerzaam. De docent was zeer motiverend en liet beginners zeker merken dat het een en ander mogelijk is. Ik heb geleerd te kijken en te durven."

"Erg leuk, vooral dus de combinatie natuur/buiten en ingespannen bezig zijn. Ik heb mij ingeschreven om weer even te oefenen met schetsen. En de locatie (in de achtertuin van Midden-Delfland) sprak me aan."

"Ik vond de workshop erg leuk en leerzaam, ik vind tekenen leuk, maar ik kwam er niet aan toe. Ik weet nu beter hoe te beginnen met tekenen en meer geleerd over het tekenen van schaduwen."

"Een hele leuke workshop, vooral dat je zo dichtbij mocht komen. Ik heb me ingeschreven omdat ik het heel leuk vind om dieren 'live' te tekenen en schilderen. Ik heb dan ook geleerd beter te leren kijken en observeren." 

"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen. Ik kreeg veel goede adviezen. Ik vind het heel leuk dat de boerderij zich open heeft gesteld voor deze workshop en ik heb genoten van de koeien!"

Belangrijke informatie

 

Voor wie:            Voor beginners tot gevorderden vanaf 12 jaar. 

Voor koeienfans.

Voor degene die wilt ontdekken.

Voor degene die eens op een andere locatie wilt tekenen.

Voor degene die zichzelf een leuke, leerzame en actieve middag gunt.

Voor degene die veel interessante en persoonlijke tekeningen wilt maken.

Waar:                   In het weiland bij boerderij Hoeve Vrijlust. Woudweg 24a, 3123 KB, Schiedam.

Wanneer:            11 mei (back-up 18 mei), 15 juni (back-up 22 juni), 29 juni (back-up 6 juli)

Tijd:                      13.00 uur – 16.00 uur.

Kosten:                 55,- p.p. inclusief gastdocent, inspirerende opdrachten, materiaal, koffie, thee en lekkers van eigen bodem.

PS:                        Trek kleren aan die vies mogen worden, we gaan écht het weiland in, met koeienpoep.

                              Bij slecht weer wordt de workshop 1 week verplaatst naar de back-updatum.

Heb je nog vragen? Stuur me een berichtje, dan help ik je verder.