Workshop: Tekenen tussen de koeien

Teken- en koeienexpert Annemieke Rodenburg geeft een bijzondere workshop. Je krijgt de kans koeien te tekenen in het weiland van de boer. Geniet van de zon op je hoofd, de geur van het gras en het weidse uitzicht. Met de juiste begeleiding en tips & tricks vergroot je je tekenvaardigheid al schetsend in de buitenlucht. 

 

De volgende workshops starten in het voorjaar van 2019.

Wat gaan we doen?

Je wordt ontvangen op boerderij Hoeve Vrijlust, een melkveehouderij met ca. 50 koeien. Neem plaats op een strobaal en luister naar het verhaal van de boer. Hierop volgt een korte inleiding over koeien in de kunst. Ik vertel je hoe ik koeien schets en hoe je om kunt gaan met bewegende onderwerpen. 

Naar het weiland!

Na de intro gaan we het weiland in en starten we het tekenen. Ik loop bij iedereen langs en leer je met een aantal basisprincipes en tips hoe je het beste verder kunt. We gaan het hebben over contouren, vormen en lijnen. Na de pauze gaan we dieper in op wat je al gemaakt hebt. Je zult versteld staan van wat er uit je potlood komt!

Kijk, leer en geniet.

Het belooft een spannende middag te worden, waar je leert hoe je steeds beter die bepaalde vorm van de koe kunt vastleggen. Je zult anders leren kijken naar je omgeving en met meer vertrouwen een lijn durven zetten. Na de workshop neem je een gevuld schetsboek, een flinke dosis inspiratie en een bijzonder leuke ervaring tussen de koeien mee naar huis. 


"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen."

Zij gingen je al voor:

"Dankjewel voor deze bijzondere ervaring! Ik vond het mooi, leuk en leerzaam. De docent was zeer motiverend en liet beginners zeker merken dat het een en ander mogelijk is. Ik heb geleerd te kijken en te durven."

"Erg leuk, vooral dus de combinatie natuur/buiten en ingespannen bezig zijn. Ik heb mij ingeschreven om weer even te oefenen met schetsen. En de locatie (in de achtertuin van Midden-Delfland) sprak me aan."

"Ik vond de workshop erg leuk en leerzaam, ik vind tekenen leuk, maar ik kwam er niet aan toe. Ik weet nu beter hoe te beginnen met tekenen en meer geleerd over het tekenen van schaduwen."

"Een hele leuke workshop, vooral dat je zo dichtbij mocht komen. Ik heb me ingeschreven omdat ik het heel leuk vind om dieren 'live' te tekenen en schilderen. Ik heb dan ook geleerd beter te leren kijken en observeren." 

"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen. Ik kreeg veel goede adviezen. Ik vind het heel leuk dat de boerderij zich open heeft gesteld voor deze workshop en ik heb genoten van de koeien!"

Belangrijke informatie

 

- De workshop vindt plaats in een weiland, trek kleding aan die vies mag worden.

- Bij slecht weer wordt de workshop verplaatst.