Workshops

- make it till you make it -

Tekenen tussen de koeien

Twee jonge vrouwen buiten op een kleedje tekenen in een schetsboek.

Ben je in voor wat anders? Ben je fan van koeien, wil je buiten zijn en tegelijkertijd je tekenskills verbeteren? Kom Tekenen tussen de Koeien:

 • In het weiland tussen
  levensechte koeien
 • Snuif de boerenlucht op
 • Leer omgaan met
  bewegende onderwerpen
 • Creëer levendige schetsen
 • Kom eindelijk toe aan tekenen

Natuurlijk getekend

Twee jonge vrouwen buiten op een kleedje tekenen in een schetsboek.

Ben je graag buiten, of zou je meer buiten willen zijn? Wil je meer spelen met je creativiteit? Zie je zoveel moois om je heen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de workshop Natuurlijk Getekend de perfecte combinatie:

 • Buiten in de natuur
 • Samen met gelijkgestemden
 • Tijd voor jezelf en je creativiteit
 • Doe nieuwe inzichten op
 • Kleur buiten de lijntjes

Artist's Adventure

Vrouw kijkt geconcentreerd naar creatie van een stempel op een tafel.

Zit je veel in je hoofd? Zou je wel eens meer met je handen willen doen? Kom dan langs in mijn atelier, waar ik je aanzet tot maken.

 • Ontspannen met je
  creativiteit omgaan.
 • Leren om te DOEN.
 • Alles mag er zijn.
 • Probeer alle potloden,
  kwasten, stiften en verf!
 • Tijd om te spelen!


“So this, I believe, is the central question upon which all creative living hinges: Do you have the courage to bring forth the treasures that are hidden within you?”

 

― ELIZABETH GILBERT, Big Magic: Creative Living Beyond Fear


Twee jonge vrouwen buiten op een kleedje tekenen in een schetsboek.

Steeds meer en meer kom ik erachter dat je leert door te doen. In ieder boek dat ik lees, podcast die ik luister of gesprekken die ik voer, komt dit naar voren:

 

Make it till you make it.

 

Nu is dit letterlijk vertaald, maar het is op beide wijzen waar. Wanneer je iets maakt, is het er pas wanneer je het daadwerkelijk maakt. Daarvoor bestond het niet. En wil je hier iets mee bereiken, anderen inspireren, jouw werk aan de muur hangen, je werk verkopen, dan moet je jezelf waarmaken. Dat gebeurt pas wanneer je het maakt.

 

Geen excuus, begin! 

Hoeveel onderzoek je ook doet naar de juiste materialen, de juiste muziek om te luisteren, de beste kleding om aan te doen en alle andere uitwegen die er zijn, je ontdekt pas hoe iets werkt, wanneer je het doet.

 

 

Ben je benieuwd hoe je bomen tekent?
Pak je schetsboek en begin.
Ben je benieuwd hoe je gras tekent?
Pak je schetsboek en begin.
Ben je benieuwd hoe je voorbij vliegende ganzen vastlegt?
Pak je schetsboek en begin.
Ben je benieuwd wat je met je eigen handen kan maken?
Pak je schetsboek en begin.

Pak je schetsboek en ga mee naar buiten.
Pak je schetsboek en ga meer naar mijn atelier.


If you don't do anything, nothing will happen.


Ik? Tekenen? Ja, jij!

Maar ik kan niet tekenen.

Als je een lijn op papier kan zetten kan je tekenen. Bovendien hoeft iets creëren niet alleen maar tekenen te zijn, dit kan ook met knippen, plakken, schilderen, stempelen, naaien, schrijven.

Zij gingen je al voor:

"Dankjewel voor deze bijzondere ervaring! Ik vond het mooi, leuk en leerzaam. Annemieke was zeer motiverend en liet beginners zeker merken dat het een en ander mogelijk is. Ik heb geleerd te kijken en te durven."

"Erg leuk, vooral dus de combinatie natuur/buiten en ingespannen bezig zijn. Ik heb mij ingeschreven om weer even te oefenen met schetsen. En de locatie (in de achtertuin van Midden-Delfland) sprak me aan."

"Ik vond de workshop erg leuk en leerzaam, ik vind tekenen leuk, maar ik kwam er niet aan toe. Ik weet nu beter hoe te beginnen met tekenen en meer geleerd over het tekenen van schaduwen."

"Een hele leuke workshop, vooral dat je zo dichtbij mocht komen. Ik heb me ingeschreven omdat ik het heel leuk vind om dieren 'live' te tekenen en schilderen. Ik heb dan ook geleerd beter te leren kijken en observeren." 

"Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen. Ik kreeg veel goede adviezen. Ik vind het heel leuk dat de boerderij zich open heeft gesteld voor deze workshop en ik heb genoten van de koeien!"

Heb je nog vragen? Stuur me een berichtje, dan help ik je verder.